Zincir Sapan

Zincir sapan

Grade 80 zincir kalitesiyle başlayan ürünümüz, Grade 100 zincir ve yine bir üst kalitesi olan Grade 120 zincir gibi yüksek kaliteye sahip ürün çeşitliliği ile stoklarımızda yerini almaktadır.

Zincir sapan çeşitleri

Tek bacaklı zincir sapan nasıl yapılır? Nelere dikkat edilmeli? Hangi kıstaslar neden önemli bütün detayları ile siz değerli müşterilerimize bunun bilgisini vermek için buradayız?

Kaldırmak istediğimiz malzemenin hacmi ve ağırlığı teknik açıdan çok önemlidir.

Örneklemek gerekirse 10 ton ağırlığında bir makine kaldırmak istiyoruz ve bu makinayı kaldırırken polyester sapan ve çelik halat ya da çelik halat sapan kullanamıyoruz. Hareket kabiliyeti yüksek olan ve bir o kadar güven veren zincir sapan kullanmak istiyorsunuz.

Profesyonel sapan tekniğinde doğru bilgiler ile hareket etmez isek çuvallarız yani büyük hata olur ve sorunlar yaşayabiliriz.

Tek bacaklı zincir sapan kısaltma kullanmayacak isek 4 kalemden oluşmaktadır. Bunlar yukarıdan aşağıya doğru şu şekildedir.

Vinç koçasına bağlayacağımız Grade 80 halka, Grade 80 ek kilidi, belirleyeceğimiz mm ve ölçüde Grade 80 zincir ve son olarak en at kısmına yükü kaldırmak için bağlayacağımız kendinden emniyetli kanca yani diğer özel adı ile Grade 80 B kanca bu dörtlü bir araya geldiğinde ve bağlantıları doğru yapıldığında tek bacaklı zincir sapan imal etmiş oluyoruz. Bu zincir sapan 90 derece açı ile kullanılıp zincirin bireysel performansına eşit kullanılmaktadır. Yani zincirin en performanslı olduğu an 90 derece açıdır.

Çift bacaklı zincir sapan

En az 30 en fazla 60 derecede kullanılacak Grade 80 çift kollu zincir sapan girdiği açı sebebi ile mukavemet kaybı yaşamaktadır. Elinizde mutlak olması gereken taşıma tablosu ve uzman operatör vinç uzmanı mesai arkadaşınızla iş birliği yaparak malzemeyi kaldırmanız gerekmektedir. Yüksek dayanımlı olması bir gün yıpranıp özelliğini kaybetmeyeceği anlamına gelmez lütfen zincir sapan ürünlerimizi sık aralıklar ile kontrol edelim.

3 bacaklı ve 4 bacaklı zincir sapan çeşitleri en emniyetli kaldırma tekniklerden birdir. Zincir uçlarına bağlantı yaptığımız b kanca bu iş için özel olarak imal edilmiştir.

Eğer zincir kısaltma ile farklı ölçülerde kullanabilmek istiyorsanız lütfen bize danışıp bilgi almaktan çekinmeyin sizlere daha fazla yarımcı olma istiyoruz.

Güvende kalın.

info@ozgulcelikhalat.com

05322875684

02164473690