Çelik halat

Çelik özlü ve kendir özlü halat gurubu

İki guruba ayrılan ve yine kendi arasında yüzlerce farklı kompozisyonlara sahip olan değişim, kullanım alanlarında göstermiş oldukları performans sebebi ile kendir özlü çelik halat veya çelik özlü çelik halat gibi farklılıklar ile yeni bir karaktere bürünebilirler.

Aynı alanda kullanacağınız bir çelik halat düşünün mm ve kompozisyonlarının da aynı olduğunu düşünürsek 6×36 kendir özlü çelik halat yerine 6X36 çelik özlü halat kullanır isek ufak veya büyük farklılıklar görebiliriz. Kullanım alanına göre durum değişebilir.

6×36 kendir özlü halat 6 adet koldan oluşmakta ve her kolda bulunan 36 adet tel sayesinde yumuşak ve zarif olmasını sağlamaktadır. Şekilde görünen siyah alan ise kendir halatın olduğu bölümdür. Kendir kesinlikle yağlı olmalıdır halat tam performans kullanıldığında sıkıştırmadan sebep içinden çıkacak yağ kollardaki derinliğe kadar inip çelik halatı yağlayacaktır. Bu sayede halatın performansı daha iyi ve ömrü uzun olacaktır.

6×36 çelik özlü halat ise 6 koldan oluşup ve her kolda oluşan 36 ince tel ve özü ise yine kendisi gibi 6 koldan oluşan ve içleri 6×19 ince tel ile çelik özden oluşmaktadır.

Tercih edeceğiniz halat çapı ve taşıma kapasitesi ile soru cevap şeklinde tedarik edeceğiniz ürün konusunda size yardımcı olmak isteriz. Siyah veya galvaniz olması çelik halatın mukavemetini olumlu veya olumsuz her hangi bir etkisi bulunmamaktadır ancak galvaniz olan paslanmaya karşı daha dayanıklı olacağı için uzun ömürlü olacaktır.

Dönmez kreyn halatlarında kendir öz olmaz yani 19×7 nuflex çelik halat  şekilde görüldüğü gibi dış yüzeyi dolgun ve iç kısmı yoğun olmak üzere 19 adet sarım ve her sarımın içinde 7 adet yumuşak tel bulunmaktadır. Kullanıldığı alanlarda müthiş bir kondisyona sahiptir. Muadili veya daha iyi seçeneği sadece 35×7 nuflex olmakla beraber çelik halat gurubunun göz bebeğidir.

Kendir özlü ve çelik özlü halatlar için daha fazla bilgi almak istiyorsanız lütfen bizi arayınız.

0216 447 36 90

0532 287 5684

info@ozgulcelikhalat.com