Çelik Halat

Çelik halat

Yumuşak ve sert gibi değişik özellikleri mühendislerimiz tarafından kullanılacağı alana göre özel tasarlanmış farklı kompozisyonlar sayesinde ortaya çıkan çelik halat farklılıklarından sizlere bahsetmek isterim.

  • 14 mm çelik halat

Sadece bu kadar teknik bilgi ile çelik halat arar iseniz bu bilgi bizim için sadece öngörü sağlar daha farklı teknik detaylarını bizimle paylaşmanızda fayda olacaktır. Genelde çelik halat % 85 oranla yumuşak tercih edilir, çünkü sert tercih edilen çelik halat yüksek oranlar bariyer, asma germe ve dikey taşıma işlerinde kullanılır ve bu potansiyel çok fazla değildir. Oysaki 14 mm 6×36 çelik halat ki bununda birkaç farklı kompozisyonu var bunlar şöyledir. 14 mm 6×36 kendir özlü siyah çelik halat bunu genelde güzide ülkemizin birkaç orman şehrinde tomruk çekmek için yerel halkımızın çok talep ettiği özel bir üründür.

Yine aynı halatımızın, çelik özlü olanı yani 14 mm 6×36 çelik öz halat yine bu çelik halatımızın siyah ve galvaniz alternatif olmak üzere 2 çeşidi vardır. Kullanıldığı bölgedeki mevsim ve şartlara göre tercih sebebini pozitif anlamda tartışarak çözebileceğimize inanıyoruz.

Tomruk çekmede kullanılacak çelik halat neden yumuşak ve güçlü olmalı?

Traktörümüzün arkasına bağladığımız 14 mm çelik halat ile dağ eteklerinde artık yaşamasının doğaya pek bir fayda sağlayamayacağı gibi diğer ağaçlara zarar vermesi sebebiyle insanlığa bir başka fayda sağlaması için kesilip orman eteklerinden rampa yokuş yukarı çıkarılmaktadır. Takdir edersiniz ki dağlık doğal bir ortamda çok güçlü iş makinalarımızda olsa bu iş çok kolay değildir. Maksimum 150 metre uzunluğunda kullanabileceğimiz çelik halatımız ile en düşük viteste fazla manevra yapmadan çıkacağımız rampada hareket kabiliyeti yüksek olan 14 mm 6×36 çelik halatımızın sayesinde ulaşmak istediğimiz zirveye kadar rahatlıkla çekebiliriz.

Bir kaya veya taşlık alanda yaşadığınız ufak bir asilikte inatlaşıp hem traktörünüzü hem de çelik halatınızı zorlamayın kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz bu esnada lütfen filmi geri sarın ve sorun yaşadığınız yerin biraz öncesinden farklı bir yol tercih edin 14 mm çelik halatın yumuşak olması sebebi ile bur da inanılmaz fayda sağlayacaktır. İşte tamda bu durumda halatınızı sert olarak tercih etmiş olsaydınız filmi geri sarıp olayı kurtaramayabilirdiniz. Sert olması sebebi ile aldığı gam yüzünden çelik halat sizinle inatlaşıp gam yaptığı yöne gitmek isteyecektir ve sizin ön görünüzde maalesef bu halat bu işe yaramıyor olacaktır. Bu sorunlar ile karşılaşmamanız için tam olarak buradayız.

Başka birçok alanda kendini kanıtlayan çelik halat tomruk çekmedeki başrolü bu şekildedir.

Yüksek platformlarda vinç halatı, iskele halatı, asma germe halatı , fabrika portal vinçlerinde olmazsa olmaz bir ekipmandır. Bunların kendi alanına ve performansına göre değerlendirilip istişare yolu ile en doğru çelik halat seçimini yapmanız için sizlere yardımcı olmak istiyoruz.

Daha fazla detay en hoşlandığımız durum bu çünkü biz en güzel ip uçlarını buradan yakalıyoruz.

Çelik halat işimiz dolayısı ile sizin işiniz bizimde işimiz sayılır daha ötesi sizin hayatınıza zarar verecek bir kazadan gözden kaçırabileceğiniz en ufak detay için buradayız.

Bizlere mail, telefon ve WhastApp gibi birçok iletişim ağından ulaştığınız takdirde daha fazla bilgi verip yardımlaşmak istiyoruz.

Mail : info@ozgulcelikhalat.com

Telefon : 0216 447 36 91

Whatsapp : 0532 287 56 84